Vox New Products 2012 NAMM

Vox újdonságok:
- limitált, kék vinilhuzatos változatok: AC30C1, AC15C1, AC4
- új kézi huzalozású modell: AC4HW1
- új effekt: DelayLab
- új akusztikus kombó modellek: AGA30 és AGA4AT (fullcsöves)
- a tavalyi évben bemutatott Bruno sorozat egy 18 watt teljesítményű kombóval bővül

Továbbfejlesztett KAOSS-modellek, limitált példányszámú SV-1 fekete és inverz színű billentyűzettel ellátott verzióban, új hangolók a KORG 2012-es újdonságai között.. 

Ahogyan azt az előző évek tapasztalatai alapján sejthettük, a KORG idén is számos érdekesség bemutatását időzítette a 2012-es NAMM Show-ra, melynek idén is a kaliforniai Anaheim ad otthont. Az újdonságok között mind a billentyűsök és elektronikus zenével foglalatoskodók, mind pedig az élő hangszeres zenészek is találhatnak számukra érdekes eszközöket. Lássuk hát, mit is tartogat az érdeklődők számára a KORG.

Korg Namm 2012 újdonságok

Sziasztok!

Gondoltam írok "pár" elismerő sort a nemrég Tőletek vásárolt Gibson Les Paul Studio '50s Tribute Gold Top gitárról.

A gitárt kipróbáltam vásárlás előtt Nálatok a boltban, és otthon is ugyanazt a hihetetlen P90 hangzást hozta, mint amit vártam is tőle. A boltotokban lévő Peavey Classic 30 erősítő még erőteljesebben kihozta azt a jellegzetes magasba ívelő de mégis "dögös" P90 karaktert, mint az én otthoni Laney LC15R csöves erősítőm. Ez az a hangzás, amit kerestem: a humbucker és a Fender single coil hangkaraktere között elhelyezkedő, de mégis tipikus Gibson-os megszólalás. Sokan ezt keresik, az egyik út erre a vintage PAF hangszedők beszerzése, aminek van egy plusz felharmónikusokban gazdag éle, a másik (véleményem szerint), az ettől karakterében eltérő single coil P90, ami manapság inkább egy kisebb réteget céloz meg. Az azért érdekes, hogy változatlan formában fennmaradt, hiába találta fel Seth Lover a Gibson-nál 1957-ben a humbucker hangszedőt ennek lecserélésére.


ESP/LTD EC-401VF

2011.09.30. 10:00

Hogy rockstar legyél, kell egy jó Les Paul!ESP/LTD EC-401VF

Ha a hagyományos olcsó (100-120.000 Ft) Les Pauloktól szeretnél egy jóval kitűnőbb minőségű, márkás hangszedővel szerelt, de mégis megfizethető hangszert, akkor erre tökéletesen alkalmas az LTD EC-401VF névre hallgató gitár. Meggyőző a hibátlan, igényes kidolgozás, a szép szegélyezés és a szép mintázatú jávor top. Pontos a bundozás, és a berakások is nagyon rendben vannak a rózsafa fogólapon.

Cort újdonság: AERO Custom

2011.09.06. 21:26

A Cort cég új modellel rukkolt elő, ezen végeztünk ez alkalommal egy gyors tesztet.
Első ránézésre komoly hangszer benyomását kelti, és ha jobban megvizsgáljuk, közelebbről is ez a benyomásunk.
A test anyaga mahagóni, kagylós jávor toppal amin látszik, hogy gondosan válogatott, gyönyörű mintával. A nyak anyaga jávor, rózsafa fogólappal, ami ragasztással van a testhez rögzítve, gondos csapolással. A menzúra 25 1/2" (648mm), amiben 22 bund helyezkedik el, hibátlanul eldolgozva. A nyak és test körüli berakás is fából készült, roppant igényes megoldás.

A Blackstar erősítők egyre inkább teret hódítanak maguknak nem véletlenül: tuti hang, fullcső. Az erősítő két csatornával rendelkezik, clean és overdrive. A tiszta csatornához tartozik egy hangszín és egy voice kapcsoló. A hangszínt széles tartományban tudjuk állítani, a melankólikus mély hangzástól, a csilingelő magasig, és van egy közép-magas kiemelő. Nagyon pozitív, hogy a csatornához külön tartozik hangszín poti, így nem kell kompromisszumot kötni a tiszta és a torzított csatorna közös hangszínezésével.

Augusztusi újdonságok

2011.08.24. 10:54

Augusztusban sem állt meg a hangszeres élet: Ibanez, Epiphone és Gibson újdonságok érkeztek.

ESP SV-STD Pearl Bevel

2011.08.22. 14:56

Hangszerajánló rovatunk következő alanya egy ESP SV-STD Pearl Bevel szólógitár. Ami rögtön szembetűnik ahogy kivesszük a tokjából, hogy esztétikailag tökéletes a gitár: a gyöngy szegélyezés igényesen kidolgozott éger testen, az illesztések pontosak ugyanúgy mint a bundozás és a cápafog alakú berakás az ében fogólapon. A hangszer tapintása minőséget sejtet, a jávor nyak pedig nagyon kényelmes, gyors és jól játszható. Az asszimetrikus V forma ellenére nagyon jó a gitár súlyelosztása, nem fejnehéz.  

A fekete modell már korábban érkezett, a mai napon megérkeztek a Goldtop, fehér, és sunburst modellek is! A gitárokat még májusban jelentették be, de a nyári árvíz termelés kiesést okozott a Gibson gyárnak,  így egészen mostanáig csúszott a termékek szállítása. Büszkék vagyun rá, hogy az elsők között kaptuk meg ezeket a gitárokat. 

Első fotók a Goldtop modellről:
 

 

 

 

 

A Gibson cég bejelentette, hogy a nagyon sikeres Gibson Slash Les Paul után piacra dobja az olcsóbb, Epiphone változatot. Korlátozott darabszámban kapható, érdemes előrendelni, a várható érkezés: október-november. Ahogy a terméket megjelentettük a weboldalunkon, két előrendelés is érkezett, így a cikk írásakor már csak 3 szabad példányunk van a még meg sem érkezett gitárról.

A gitárról angol nyelvű cikk itt: http://hangszeraruhaz.blog.hu/2010/09/16/epiphone_ltd_slash_appetite_les_paul

A gitár termék adatlapja a webshopunkban: http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=17013

Felkerült a Washburn HB-35 jazz gitár tesztje az oldalra:

Klikk ide

2010 júliusában érkezik az első Mesa Boogie szállítmány hangszerboltunkba. Az első szállítmányban lesz:

Mesa Boogie Trans-Atlantic 15 Watt erősíő
Mesa Boogie 3/4 Back 2x12 láda
Mesa Boogie Dual Rectifier Head erősítő fej
Mesa Boogie Rectifier hangfal, döntött
Mesa Boogie Mark V kombó - ő csak később érkezik, ahogy a gyártó tudja küldeni (kb. augusztus)
Mesa Boogie M-Pulse 600 basszusgitár erősítő fej
Mesa Boogie Powerhouse 410 basszusgitár láda

Árak, fényképek, további információk 1 hét múlva!

Rendkívül népszerű az új modellcsalád, amely a Highway (legolcsóbb amerikai Fender modellek) gitárokat váltja. Árban a mexikói Fender Standard és a Fender American Standard között van, de ár/értéke arányban az egyik legkiemelkedőbb széria.

Éger test, lakkozott kivitel, USA gyártmány, Texas Special hangszedők, 3-féle modell (Telecaster, Stratocaster és HSS - Humbucker hangszedős Stratocaster)... ÉS megfizethető ár.

A lakkozott kivitel esztétikailag is igényesebb érzetet kölcsönöz a gitárnak, de a fa rezonanciájára, azaz a gitár hangjára is jelentős jótékony hatással van

Az egyik legnépszerűbb hangszedő család: Texas Special. (a HSS strato gitárban a Humbucker hangszedő: Atomic)

Greasebucket (zsírosbödön) elektronika: az éles magasokat csökkenti, a mély hangok kiemelése nélkül

Szatén nyak kidolgozás: könnyebb, gyorsabb játék

Tartozék puha tok

-->> Képgaléria <<--

Rendelés:
Fender American Special Stratocaster - HSS- RW - 3 Tone Sunburst
Fender American Special Stratocaster - HSS- RW – Black
Fender American Special Stratocaster - MN - 2 Tone Sunburst
Fender American Special Stratocaster - MN - Candy Apple Red
Fender American Special Telecaster - MN - 3 Tone Sunburst
Fender American Special Telecaster - MN - Olympic White

Felkerült az új galéria: http://www.hangszerek.hu/gibsonlp50stribute/

Újabb limitált szériás Gibson gitár jelent meg. Összesen 5 gitárt kínálunk előrendelésre. Most adja le rendelését, hogy le ne csússzon ezekről a különleges, és ritka modellekről!

- Gibson Les Paul Studio 50's Tribute (5-féle rendelhető szín) - 215.000 Ft

- Gibson Slash Appetite For Destruction - 600 db-ot gyártanak világszerte - 549.000 Ft

- Gibson Slash Appetite For Destruction V.O.S - Vintage Original Spec (eredeti pontos másolata) - 300 db világszerte - 1.400.000 Ft

- Gibson 50. évfordulós Les Paul Custom fekete - 200 db-ot gyártanak világszert - 1.050.000 Ft

- Gibson Les Paul Standard 2010 - 400 darabot gyártanak világszerte - 675.000 Ft

Az 50. évfordulós Les Paul Custom modellből, az 50's Tribute LP Studioból (Gold Top, és Worn Cherry Sunburst) és a Slash AFD modellből rendeltünk, hamarosan meg fognak érkezni. Még van szabadon rendelhető modell. A 2010-es modellből és a Slash VOS modellből még nem rendeltünk, azt jelenleg csak előrendelésre tudjuk hozni. A Les Paul Studio 50's Tribute egyéb színeiből (fekete, fehér, Honeyburst) egyelőre csak rendelésre tudunk hozni, a készlet erejéig

A Gibson limitált szériás gitárok galériájának megnyitásához kattintson a képre

Már kapható az új Zoom rögzítő, amely a népszerű H4n felvevő sztereó mikrofonja mellett tartalmaz VGA video rögzítőt is (640x480, 30 FPS). A felvételek akár azonnal fel is tölthetőek pl. a Youtube-ra. 

Gibson 2008 Les Paul Standard

2010.04.21. 22:57

Ritkán akad horogra egy egy igazán híres legendás gitár, amit kedvünkre kipróbálhatunk. Most ismét szerencsénk van, mert itt egy eredeti, amerikai Gibson 2008-as Les Paul Standard. Mielőtt benéznénk a veséjébe is, szeretnék pár gondolatot megosztani a Les Paul rajongók között.

Kevés olyan erősítő gyártó létezik, akik pályafutásuk megkezdése után óriási sikereket könyvelhetnek el. A Blackstar ezen kevés cégek közé tartozik.

Egy hónapja jelent meg a két új Yamaha felvevő, amelyet ezúttal a remek billentyűs, Bert Smorengurg mutat be két videóval. Tovább...

Őszinte örömünkre szolgál, hogy a mai ínséges időkben is van lehetőségünk elkapni egy-egy jobb nevű és minőségű gitárt is. Lehetőségem volt kipróbálni egy mostanában gyártott Gibson Les Paul Studio modellt. Ezeket a gitárokat azért is érdemes letesztelni, mert jól lehet látni bennük az állandóságot. Persze a végén az is kiderül majd, hogy azért nem teljesen van állandóság és mozdulatlanság, de erről majd később.