ESP/LTD EC-401VF

2011.09.30. 10:00

Hogy rockstar legyél, kell egy jó Les Paul!ESP/LTD EC-401VF

Ha a hagyományos olcsó (100-120.000 Ft) Les Pauloktól szeretnél egy jóval kitűnőbb minőségű, márkás hangszedővel szerelt, de mégis megfizethető hangszert, akkor erre tökéletesen alkalmas az LTD EC-401VF névre hallgató gitár. Meggyőző a hibátlan, igényes kidolgozás, a szép szegélyezés és a szép mintázatú jávor top. Pontos a bundozás, és a berakások is nagyon rendben vannak a rózsafa fogólapon.

A nyak 24.75” menzúrája nagyon kényelmes, könnyen játszható. A mahagóni testhez ragasztott szintén mahagóni nyak szépen rezeg, jó a hangkitartás és a Les Paul-tól jól megszokott mélyközép tartományban is dinamikusan szól a hangszer. 

Az elektronika két Seymour Duncan JB59 humbuckerből, két hangerő és egy master potiból és persze a pickup váltó kapcsolóból áll. A potik elrendezése a hagyományostól eltérő, a két hangszedőhöz tartozik egy-egy hangerő és mindössze egy master hangszín poti. A Seymour-ok erőteljes rock hangzást kölcsönöznek, riffelésnél tökösen szól, de a magasabb tartományokban is szépen muzsikál.

A gitár megállja a helyét a finomabb kezű gitárosok elvárásaival szemben is, de a legjobban a rock és metal gitárosokat örvendezteti meg a hangszer. A Koreában készült hangszer jó választás tehát azoknak, akik igényes hangszert szeretnének ebben a kategóriában, a hangszer 178.900 forintos árával a 200 alatti Les Paul-ok közül a legjobb választásnak bizonyul.

Az LTD/ESP cég a gitárjait általában a rock/metál zenészeknek pozícionálja, viszont ez a modell inkább a hagyományos Les Paul vonalat viszi (test forma, szín, menzúra, pickupok), de a cég a metál őrültekre is gondolt, ugyanez a modell kapható aktív EMG-s kivitelben is (fekete és fehér színben – metálról lévén szó, mi másban?!)

A gitár kipróbálható a Mezzoforténél, vagy a Mezzoforte partnerénél, Backstage Hangszerboltban.

http://bolthely.hu/backstagehangszer/id/00358_LTD_ESP_EC-401VF_FCSB

http://www.hangszeraruhaz.hu/index.php?&tpl=product&prid=16362

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hangszeraruhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr243267096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása